Primăria Timișoara intenționează să intre în programul „Rabla Local”.
Așadar, marți, în plenul Consiliului Local Timișoara, au fost alocați de la bugetul local bani pentru casarea a 4.700 de rable.
„Atât cele care blochează locuri de parcare pe care zac de luni de zile, cât și cele care sunt încă în circulație, dar poluează. E o măsură de asanare a vieții urbane, prin scăderea poluării, dar și prin eliberarea spațiului public blocat de mașini ieșite din uz. Fiecare proprietar care își duce la casat mașina veche va primi 3.000 de lei, din care 20% din bugetul local, iar restul de la Autoritatea Fondului de Mediu. Foarte mulți m-ați întrebat despre lansarea programului în Timișoara. După ce suntem acceptați în program, vom anunța data la care începem înscrierile”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
În total, Primăria Timișoara a alocat din bugetul local o sumă de 2,82 milioane lei pentru a cofinanța programul „Rabla Local”. Mai precis, contribuția proprie a primăriei este de 600 de lei pentru un autoturism.
După încheierea perioadei de înscriere, termenul limită fiind data de 28 aprilie, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va publica lista cu unitățile administrativ-teritoriale acceptate în program și care au încheiat contracte de delegare.
Ulterior acestei etape, timișorenii se vor putea înscrie în aplicația pusă la dispoziție de către Administrația Fondului pentru Mediu, aceasta urmând să furnizeze primăriei lista cu solicitanții înscriși, în limita sumei bugetate și prevăzută în contractul de delegare.
„Condițiile de eligibilitate pentru a intra în acest program vizează atât persoanele fizice care accesează programul, cât și autovehiculele acestora și sunt prevăzute în Ghidul de finanțare. Solicitantul trebuie să fie o persoană fizică cu domiciliul în Timișoara și să dețină un autovehicul uzat în proprietate, înmatriculat pe numele său ori în coproprietate de cel puțin 5 ani și să nu aibă datorii restante către bugetul de stat și bugetul local. Nu sunt eligibile să acceseze această facilitate solicitanții care au beneficiat anterior de o finanțare prin alt Program de Rabla pentru același autovehicul. Autovehiculele trebuie să fie înregistrat în evidențele fiscale ale municipiului Timișoara și să aibă o vechime de cel puțin 15 ani de la anul fabricației. De asemenea, autoturismele în baza cărora se solicită stimulentul trebuie să aibă norma de poluare cel mult Euro 3”, a transmis Primăria Timișoara.
Detaliile programului pot fi accesate AICI!