Eveniment

Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, trimis în judecată de DNA Timișoara

• Bookmarks: 4


Deputatul PSD Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, a fost trimis în judecată de DNA Timișoara, miercuri, pentru abuz în serviciu.

Asta după ce ar fi aranjat concursuri de angajare la mai multe direcții județene. Alături de Chesnoiu, procurorii anticorupție au mai trimis în judecată și alte cinci persoane, foste angajate ale ministerului, implicate în acest scandal.

În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, inculpatul Chesnoiu Adrian Ionuț, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze inculpatului Răducan Andrei-Cristian (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene. Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la candidații “agreați”, respectiv Sandu Aurel, Corobea Mihai-Cosmin, Pârv Mihai și Lăscaie Cătălin Ionuț. După primirea subiectelor și promovarea probei scrise, inculpatul Lăscaie Cătălin Ionuț ar fi fost respins la proba interviului. De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul candidatului Sandu Aurel, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze în condițiile în care acesta nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând, în perioada ocupării funcției, venituri salariale în valoare de 50.995 lei”, a transmis DNA Timișoara, prin intermediul unui comunicat de presă.

În acest caz, s-a pus sechestru pe o sumă de aproape 51.000 lei, care a fost pusă la dispoziție de către Adrian Chesnoiu. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
54 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *