Diverse

Apele Române Banat, apel la populație: „Mai mult ca oricând, cu toții trebuie să economisim apa!”

• Bookmarks: 10


În acest moment, în Banat nu se pune problema lipsei de apă, dar totuși, populația este sfătuită să facă economii la apă.

Apelul este făcut de către Administrația Bazinală de Apă Banat, în condițiile în care se așteaptă o nouă tură de caniculă în România.

Mai mult ca oricând, cu toții trebuie să economisim apa! Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vă informează că, în acest moment, nu se pune problema lipsei de apă pentru sistemele de alimentare centralizate! ABA Banat asigură resursa de apă brută din sursa de apă de suprafață, tuturor beneficiarilor ce utilizează apa în regim centralizat. Vă reamintim că apa este o resursă naturală limitată! De aceea facem apel ca toți consumatorii de apă, acolo unde există posibilitatea, să apeleze la alternative de stocare și recirculare a apei în activitățile casnice (grădinărit, spălat, îmbăiere) dar și în sectorul industrial sau agricol”, a transmis instituția.

ABA Banat mai informează că specialiștii instituției urmăresc permanent evoluția debitelor de apă.

Pe fondul regimului termic extrem de ridicat al perioadei și cel al regimului pluviometric scăzut, fenomenul de secetă poate afecta anumite zone rurale din Banat, unde nu există sisteme de alimentare cu apă în regim centralizat, iar alimentarea se face fie din fântâni, fie din sisteme mici alimentate din foraje”, a declarat Cristian Moisescu-Ciocan, directorul ABA Banat.

Potrivit reprezentanților instituției, în aceste zone, dacă va fi necesar, resursa de apă va fi asigurată pentru toți cei care au nevoie de apă pentru băut și activitățile curente, cu ajutorul autorităților locale și cu sprijinul Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență.

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
210 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *