Diverse

Biserica Ortodoxă Sârbă are un nou patriarh. Porfirije Peric va fi succesorul patriarhului Irinej, care a murit din cauza Covid-19

• Bookmarks: 5


Biserica Ortodoxă Sârbă are un nou patriarh. Porfirije Peric va fi succesorul patriarhului Irinej, care a murit din cauza Covid-19

Biserica Ortodoxă Sârbă a ales joi un nou lider care să conducă influenta biserică, a trasmis instituţia într-un comunicat.

Episcopul Porfirije Peric, în vârstă de 59 de ani, văzut ca un modernist în interiorul bisericii conservatoare, va fi patriarhul cu numărul 46 al Serbiei şi succesorul patriarhului Irinej, care a murit în noiembrie din cauza COVID-19 la vârsta de 90 de ani.

„Sfântul Sinod al Episcopilor l-a ales pe Înalt Preasfinţitul Mitropolit de Zagreb şi Ljubljana, Porfirije, ca Patriarh sârb”, a spus Biserica Ortodoxă Sârbă într-un comunicat.

Porfirije va conduce o biserică de aproximativ 12 milioane de oameni din Serbia şi celelalte cinci foste republici iugoslave şi Kosovo.

Clopotele de pe bisericile din Belgrad au fost trase când Porfirije a părăsit catedrala Sf. Sava din centrul Belgradului unde a avut loc votul Sfântului Sinod, corpul superior al bisericii.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
150 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *