Județul Timiș și-a deschis ”lada cu zestre” într-un festival-concurs cu peste 3.500 de artiști, 7 spectacole folclorice, cu un total de peste 40 de ore de spectacol, 35 de expoziții etnografice și de meșteșuguri tradiționale și peste 400 de preparate gastronomice.
Sânnicolaul Mare a câștigat a doua oară trofeul Festivalului – concurs ”Lada cu Zestre”, eveniment cu o prezență de sute de artiști, zeci de expoziții, recitatori în grai bănățean, colecții etnografice și gastronomie tradițională, acumulând în total 171 de puncte.Clasamentul pe localități, la categoria Laureați este următorul:
Premiul I – Deta (107 puncte), Premiul II- Făget (104 puncte) , Premiul III – Găvojdia (66 puncte).
Clasamentul pe localități la categoria Zestrea Timișului este următorul:
Premiul I – Giroc (89 puncte), Premiul II – Voiteg (83 puncte), Premiul III – Ghilad (71 puncte).
Clasamentul detaliat îl puteți găsi pe www.cecart.ro .
Se vor acorda premii în bani pe localitate în funcție de punctajul total acumulat, după cum urmează:
Marele premiu – 4.500 de lei
Categoria „Laureați”
Premiul I – 4.000 de lei
Premiul II – 3.500 de lei
Premiul III – 3.000 de lei
Categoria „Zestrea Timișului”
Premiul I – 3.000 de lei
Premiul II – 2.500 de lei
Premiul III – 2.000 de lei
Juriul festivalului a fost alcătuit din următorii membri: la secțiunea Coregrafie: Nicolae Stănescu, Marius Ursu, Peri Vasile, la secțiunea Muzical: prof. Carmen Popovici – Dumbravă, prof. Marius Cîrnu, prof. Remus Vălungan, la secțiunea Poezie dialectală /Teatru Popular: Felicia Stoian, dr. Adela Popa, la secțiunea Expoziții /Colecții: dr. Maria Hadiji, Alina Mafa și la secțiunea Gastronomie: prof. Mărioara Pisat, chef Nicolaie Tomescu.
Festivalul – concurs ”Lada cu Zestre” s-a desfășurat în parteneriat cu primăriile și consiliile locale din județ și cu susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș.