Diverse

Dan Negru, despre austrieci: „Ce au construit ei în sute de ani, am dărâmat noi în câțiva”

• Bookmarks: 2


Timișoreanul Dan Negru a comentat, în stilul care-l caracterizează, decizia Austriei de a nu susține aderarea României la spațiul Schengen.

Astfel, cunoscutul prezentator TV a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre biserica din localitatea timișeană Bobda, construită în timpul imperiului Austro-Ungar, dar care a ajuns o ruină din cauza indiferenței românilor.

Tot despre austrieci, ăștia de nu ne vor în Schengen: în satul bunicilor mei, Bobda, la câțiva kilometri de “Mica Vienă”, cum e alintată Timișoara, e biserica din fotografie, construită pe vremea Imperiului Austro-Ungar, cu clopotele comandate la Viena și cu vitralii aduse din München. La vremea aia ,Timișoara era primul oraș iluminat public din Europa. Azi clădirea e o ruină”, a afirmat Dan Negru.

Timișoreanul a susținut că trebuie să recunoaștem meritele austriecilor, chiar dacă nu ne place să facem asta, în contextul dat.

Că ne place sau nu, austriecii din vremea imperiului au lăsat urmele de civilizație în România de azi. Ce au construit ei în sute de ani, am dărâmat noi în câțiva… Azi ura pentru austrieci e breaking news. Noi ori iubim, ori urâm în exces. Să ne găsim măsura”, a precizat Dan Negru.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
145 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *