La sfârșit de toamnă, se pregătește un nou eveniment gastronomic Banat Brunch. Mai precis, acțiunea va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, în localitatea Secusigiu, din județul Arad, în margine de Lunca Mureșului.
„Vă așteptăm înaintea iernii la Secusigiu să vă încălziți cu o zamă de părădaică, așa cum numai cei din « Secu » știu să facă! Și să aflați povestea lui Măicuța și lumina care astăzi îi călăuzește pe copiii ei să-i împartă mai departe bunătatea. Evenimentul este organizat de « Asociația De la Măicuța », cu sprijinul comunității locale și în colaborare cu Asociația My Banat, iar donații făcute pentru participarea la acest brunch, organizat în premieră la Secusigiu, vor fi folosite în totalitate pentru organizarea unor ateliere de fotografie cu copiii din localitate. Imaginile rezultate vor fi cuprinse într-o expoziție foto despre localitate”, au transmis organizatorii.
Cei interesați se pot înscrie la eveniment făcând o donație de 100 lei/persoană în contul RO37BTRLRONCRT0663869901 deschis la Banca Transilvania, cu precizarea “Donație pentru Asociația De la Măicuța”. Copiii în vârstă de până la 7 ani participă gratuit.
Printre altele, participanții la evenimentul gastronomic Banat Brunch vor degusta cârnați, călbășete de casă, clisă fiartă, pâine de Pecica sau tobă.
Satul Secusigiu se află în margine de Lunca Mureşului, aproape de ape curgătoare şi păduri aluviale, de zăvoaie şi şleauri de câmpie. Un sat frumos organizat, amestecat de o istorie care vine încă din 1359. Situată în județul Arad, la sud de râul Mureș care, într-un anume fel – se spune – desparte Banatul de Ardeal, comuna are astăzi aproape 6.000 de locuitori care exprimă în bucătăriile lor parte a acestei istorii.