Consiliul Județean Timiș este foarte aproape de a finaliza centura mică a Timișoarei. Miercuri, instituția a lansat o licitație publică cu scopul de a contracta servicii suplimentare pentru această investiție.
Este vorba de elaborarea documentației tehnico-economice, fazele studiu de fezabilitate și proiect tehnic, pentru modernizarea DJ 595D Moșnița Veche – Giroc.
„În concret, este vorba despre faptul că, pe de o parte, emitenții diverselor avize și acorduri impuse prin Certificatul de urbanism – responsabili cu administrarea unor rețele edilitare în amplasamentul lucrării ce face obiect al contractului dintre părți (apă – canal, gaz, telecomunicații, curent electric – rețea înaltă, joasă și medie tensiune) – condiționează emiterea avizelor/ acordurilor de efectuarea unor studii de coexistență/ relocare/ protejare și proiecte tehnice de execuție pentru fiecare specialitate în parte. Realizarea respectivelor studii și proiecte implică punerea la dispoziție a serviciilor unor prestatori de specialitate (autorizați/agreați conform prevederilor legale pentru domeniile respective) și costuri neanticipate, neprevăzute în cadrul documentației de atribuire și neofertate. În cazul rețelelor de înaltă tensiune deținute de TRANSELECTRICA, este necesar, în primul rând, un Studiu de coexistență; condiția a devenit cunoscută în momentul solicitării avizului și a devenit obligatorie ca urmare a clasării anterioare a drumului (sectorul de drum comunal din Urseni a fost preluat și clasat ca drum județean; pentru categoria ”drum comunal” cerințele minime de coexistență se considerau ca fiind respectate). În cazul rețelelor deținute de ENEL: la momentul demarării procedurii, nu au putut fi anticipate toate tipurile de lucrări ce ar afecta aceste rețele și/sau necesitatea relocării lor. De asemenea, în cazul rețelelor de gaz, care sunt afectate în comuna Giroc, nu a fost cunoscut traseul final al investiției. Serviciile vor fi prestate de către operatori de specialitate, care dețin toate atestatele și autorizațiile necesare, conform cerințelor impuse de către deținătorii de utilități publice în cauză”, aflăm din anunțul de participare la licitație.
Studiul de coexistență ar trebui întocmit în 15 zile, iar proiectul tehnic, în 30 de zile.
Valoarea totală estimată a contractului este de 450.000 lei, fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 16 ianuarie, la ora 15.00.