Gastronomia din Banat va fi promovată în cadrul unui proiect inedit.
Este vorba de o inițiativă intitulată „Culinaria Banatica”, care a fost lansată recent cu scopul punerii în valoare a gastronomiei și patrimoniului cultural în ținutul Banatului.
Printr-o serie de evenimente lunare precum micul dejun, prânzul și cina în locațiile din cadrul asociației HORETIM, cu implicarea a aproximativ 70-80 de hoteluri și restaurante, cât și prin organizarea de workshop-uri împreună cu profesori și specialiști în domeniu, proiectul își dorește educarea și implicarea comunității locale pentru a încuraja învățarea și transmiterea culturii gastronomice regionale.
„Trebuie să apropiem aceste zone: zona profesională din gastronomie, zona patronală și zona academică – lucrurile astea trebuie să se intersecteze. Avem colaboratori care vor ține seminarii pe diferite teme interesante și unice, extrase din facultăți de artă culinară și zona de antropologie culinară”, transmit organizatorii.
Inițiativa este destinată atât locuitorilor din întreaga regiune a Banatului și din zonele învecinate, precum și persoane cu interese culturale și gastronomice din întreaga țară și din întreaga lume.