Primăvara transformă mai multe zone din Timișoara, unde sunt plantați pruni roșii, în cele mai fotografiate alei și străzi din oraș. Asta datorită spectacolului pe care florile de pruni roșii îl pun în scenă. Dar acest copac poate să fie simplu de plantat în propria grădină, transmit reprezentanții Horticultura.
„Prunus cerasifera Pissardii face parte din familia Rosaceae și este originar din Europa și Asia, dar a ajuns să fie răspândit în întreaga lume. Este cunoscut popular ca prun roșu sau corcoduș roșu și se dezvoltă sub forma unui arbust mare sau arbore de dimensiuni mici, ce poate ajunge la 5-8 metri înălțime.
Pentru o bună dezvoltare, Prunus cerasifera Pissardii se plantează în zone însorite, unde beneficiază de câteva ore de lumină solară pe zi.Se udă moderat, în special în primii ani după plantare și în perioadele secetoase de vară.Exemplare deosebite de Prunus cerasifera Pissardii pot fi admirate în mai multe zone din oraș în luna martie, în special în Parcul Catedralei (Tunelul Iubirii), în Parcul Copiilor și pe bulevardul Vasile Pârvan.”
Acest arbore este rezistent la poluarea din mediile urbane și ușor de îngrijit.
Pentru o bună dezvoltare, Prunus Pissardii se va planta în zone unde beneficiază de câteva ore de lumină solară zilnic.
Se udă moderat, în special în primii ani după plantare și în perioadele secetoase de vară.
Se realizează tăieri pentru modelarea coroanei, atunci când arborele nu se află în perioada de vegetație.
Sfaturi complete pentru plantarea și îngrijirea prunului roșu găsiți și pe site-ul celor de la Horticultura:
Prunus Pissardii dar poate fi afectat de dăunători, în special de afide, omizi și acarieni. În caz de infestare, se îndepărtează dăunătorii, se curăță zonele afectate și se aplică tratamente specializate.
Metoda preferată de înmulțire pentru Prunus cerasifera Pissardii se realizează prin altoire. Perioadele recomandate sunt primăvara și toamna.