Administratie

După umbreluțele din centru, la Timișoara revine și Festivalul Inimilor

• Bookmarks: 1


Noua conducere a Primăriei Timișoara și-a dat seama că nu este o strategie prea bună să renunțe la anumite proiecte foarte îndrăgite, puse în practică de vechea administrație. Astfel, după ce în urmă cu câteva zile au reapărut umbreluțele colorate pe str. Alba Iulia, în centrul orașului, reprezentanții primăriei intenționează să reia și Festivalul Inimilor.

Mai precis, în plenul Consiliului Local Timișoara de astăzi, va fi supus votului un proiect de hotărâre privind aprobarea „Agendei manifestărilor culturale din anul 2022 a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara”. Din document aflăm că agenda cuprinde „evenimente de anvergură și cu tradiție, ce promovează imaginea Timișoarei”.

Printre aceste evenimente se numără și Festivalul Inimilor, care nu a mai fost organizat în ultimii doi ani. Festivalul va avea loc în perioada 6 – 10 iulie, fiind prevăzut un buget de 700.000 lei. La eveniment vor participa ansambluri coregrafice din zece țări.

De asemenea, pe listă se mai regăsesc manifestări precum Cireșar – 1 Iunie, Ziua Timișoarei, când va concerta Virgil Ianțu, Ziua Națională a României, manifestări dedicate Revoluției din Decembrie 1989, Târgul de Crăciun și Revelion 2023, unde va susține un concert Bella Santiago și se reia tradiționalul foc de artificii.

Totodată, sunt planificate și acțiuni și evenimente noi. Și anume, Banatica, Străzi pentru Comunitate, Edupol, Etnopol sau Dare! Capitală Culturală Europeană.

În total, pentru agenda Casei de Cultură a Primăriei Timișoara este prevăzută o sumă de 5,3 milioane de lei, în acest an. Cei mai mulți bani, 1,25 milioane lei, sunt alocați pentru evenimentul „Dare! Capitală Culturală Europeană”.

comments icon0 comments
0 notes
97 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.