„Mă bucur că elevii privesc cu interes și curiozitate aceste cursuri și se implică. Ne dorim să pregătim o generație întreagă de tineri care să știe să răspundă în situația în care unul dintre colegii lor, o persoană apropiată sau chiar un străin ar avea nevoie de manevra Heimlich sau de resuscitare. E o pregătire pentru viață, pentru situații în care trebuie să știe ce să facă, să aibă curajul necesar să acționeze. Le mulțumesc colegilor din Primărie, dar și celor de la ISU pentru că îi învață pe copii cum să reacționeze în situații limită”, a transmis primarul Dominic Fritz.
Specialiștii din cadrul Biroului pentru Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Timișoara, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență petrec câte o săptămână în fiecare dintre școlile înscrise în program și lucrează cu copiii. Îi învăța cum să reacționeze în situații de urgență, cum să acorde primul ajutor, ce riscuri există și cum pot să le prevină sau să se protejeze. Elevii vor participa la simularea unor exerciții de salvare în situații de urgență, învățând astfel cum să acționeze, dacă va fi cazul.
Elevii de gimnaziu sunt instruiți cum să prevină riscurile, să respecte regulile de siguranță și, dacă e cazul, cum să apeleze numărul unic de urgență 112. Liceenii au, în plus, sesiuni de instruire pentru acordarea primului ajutor. Profesorii au, de asemenea, parte de pregătire pentru a putea coordona măsurile necesare în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență.
Până în prezent, s-au înscris în program 30 de unități de învățământ din Timișoara, licee și școli gimnaziale. Proiectul se va derula pe o perioadă de 2 ani și sunt deja programate activitățile până în luna aprilie a anului viitor. Școlile care doresc să participe la acest program se pot înscrie în continuare, trimițând o solicitare pe adresa de e-mail primariatm@primaritm.ro.