Advertorial

Elevi și profesori din Turcia și Portugalia, la Făget! Liceul Teoretic „Traian Vuia” implementează un proiect european

• Sponsored post • Bookmarks: 6


Făgetul a fost casă, timp de o săptămână, pentru mai mulți elevi și profesori din Turcia și Portugalia. Liceul Teoretic „Traian Vuia”, cu sprijinul Primăriei Făget, implementează programul european „Eramus+”, prin care elevii și profesorii din aceste țări au făcut schimb de experiență cu cei din țara noastră.

Liceul  Teoretic ,,TraianVuia” din Făget beneficiază de proiectul de schimb interșcolar de tip Erasmus+ care se desfășoară pe o perioada de doi, având ca partenere în proiect, următoarele țări: Turcia, Portugalia, Italia si Spania.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport.

În perioada  7 – 11 Martie, Făgetul a găzduit cea de-a doua  mobilitate, la care au participat 6 profesori și 11 elevi din Turcia și Portugalia.

Prima mobilitate a avut loc în luna Noiembrie 2021, în orașul Cappadoccia din Turcia, la care au participat 4 elevi și 2 profesori ai Liceului Teoretic ,,Traian Vuia” împreună cu alți reprezentați ai Spaniei și Portugaliei, atât profesori cât și elevi.

Coordonatorul proiectului, prof. Simona Țif  împreună cu prof. Maria Mateșescu, a pus la punct toate detaliile pentru ca mobilitatea să cuprindă toate punctele stabilite în proiect.

Timp de 5 zile elevii liceului împreuna cu elevii parteneri ai proiectului au experimentat, socializat, învățat și au legat prietenii.

„În prima zi a proiectului, o parte din elevii talentați ai liceului au susținut un program artistic cu muzica din folclorul românesc, cântece în limba engleză, dansuri tradiționale românești și în special dansul călușarilor, un gen de dans care este tot mai rar întâlnit. În ziua de marți și miercuri au vizitat stația meteorologică de la Vărădia, castelul Huniazilor din Hunedoara și central vechi al Timișoarei, urmate de alte două zile în care au cunoscut și experimentat, învățământul românesc asistând la ore si implicându-se activ. Pe lângă asistența si interacțiune de la orele de curs susținute de profesorii liceului din Făget, profesorii și elevii au avut șansa de a cunoaște si experimenta viața modesta a omului de rând din zona rurală.”, au precizat reprezentanții unității de învățământ.

Obiectivul general al programului este de a sprijini prin învățarea pe tot parcursul vieții, dezvoltarea educațională, personal și profesională.  Programul este conceput pentru a contribui la o creștere economic durabilă, la crearea de locuri de muncă de calitate, la coeziunea  socială, la stimularea inovării și la consolidarea identității europene și a cetățeniei active.

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
474 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.