Administratie

Fritz, după incendiul de la Spitalul „Louis Țurcanu”: Este crucial să ne putem trata copiii în condiții moderne în noua clădire

• Bookmarks: 2


În contextul izbucnirii incendiului de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, primarul Dominic Fritz a atras atenția asupra importanței finalizării noului corp de clădire.

Edilul-șef a anunțat că a vizitat unitatea medicală după incident, în cursul zilei de duminică, concluzia fiind că pagubele sunt mici, în urma incendiului.

Viața niciunui copil nu a fost pusă în pericol grație intervenției rapide a profesioniștilor în uniforme și a celor în halate. Le mulțumesc pentru promptitudinea și grija cu care au acționat în miez de noapte (La Țurcanu se fac exerciții de evacuare o dată la două luni. Toată lumea știa exact ce are de făcut)”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că este crucial ca noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, unde au început lucrările acum peste zece ani, să fie finalizat cât mai repede, pentru siguranța micuților.

La Spitalul de copii Louis Țurcanu, noua clădire a stat blocată în șantier mai bine de 10 ani. Anul acesta o finalizăm. Dar pentru a putea funcționa avem nevoie urgentă de dotări. Am depus cerere de finanțare pe fonduri PNRR pentru a dota și mobila acest nou spital de șase etaje. Este absolut crucial să mobilizăm toate forțele politice, și la nivel local și la nivel național, pentru a obține aceste fonduri și de anul viitor, să ne putem trata copiii în condiții moderne în noua clădire”, a declarat edilul-șef.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
40 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.