Administratie

Gara de Nord din Timișoara se poate moderniza, în sfârșit

• Bookmarks: 2


În sfârșit, pot începe lucrările de modernizare a Gării de Nord din Timișoara.

CFR Infrastructură anunță că, vineri, Surcursala Regională de Căi Ferate Timișoara a predat amplasamentul pentru demararea lucrărilor de reparații și intervenții.

Principalele lucrări care se vor executa, la cele șase corpuri de clădire, sunt: consolidarea elementelor structurale, afectate de degradări, noi finisaje la fațadele clădirii, intervenţii la acoperişuri, reabilitarea termică a clădirii, montarea de panouri fotovoltaice cu puterea de 50 Kw, instalații de climatizare și un nou sistem paratrăznet. Se vor executa inclusiv lucrări de reparații în tunelul pietonal, care va dispune și de sistem de supraveghere video, iluminat de tip LED, dar şi un sistem audio nou”, a informat CFR Infrastructură.

De asemenea, în cadrul proiectului se va reface piațeta din fața gării, urmând a fi amenajată și o fântână arteziană în Piața Gării.

Valoarea investiției se ridică la 17,6 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din sursele proprii ale CFR SA. Termenul de execuție al lucrărilor este de un an și jumătate. Acestea sunt realizate de asocierea Constructim SA – Bauerhof Agrobanat SRL – Longhersin SRL – Lăstun SRL.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
68 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.