Administratie

Începe să fie „schițată” Magistrala Verde din Timișoara! Administrația Fritz reabilitează 3 km de drumuri și piste de biciclete în …3 ani!

• Bookmarks: 4


În 10 luni ar trebui să fie gata schița pentru Magistrala Verde din Timișoara. Primăria a anunțat că s-a încheiat licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a Magistralei verzi – Calea Șagului, fiind declarată câștigătoare firma F.I.P. Consulting. După cele 10 luni, urmează trei ani de execuție a celor trei km din proiect.

Trei kilometri de drum, trotuare, piste de bicicletă vor intra în reabilitare. Trebuie să fie gata până în 2026! Este vorba despre culoarul care se întinde de la Piața Küttl până la mall-ul din zona sudică a Timișoarei.

„Calea Șagului e una dintre cele mai circulate și aglomerate artere din Timișoara, supraîncărcată de mașini. Magistrala Verde va prioritiza transportul în comun și va introduce culoare pietonale și velo pentru a crește calitatea alternativelor de deplasare. Vrem ca timișorenii să poată alege aceste alternative în locul mașinii personale, pe distanțe scurte de 3-4 km,” transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Amenajările vor ține cont de nevoile persoanelor cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, vârstnici, copii), iar zonele pietonale vor încuraja activitățile sociale, comerciale și de recreere. Proiectul va pune în valoare zona istorică pe care o traversează, bogată în clădiri de patrimoniu valoroase.”, transmite Primăria Timișoara.

Trei segmente vor fi amenajate:

1. Bulevardul 16 Decembrie 1989, de la Piața Küttl până în Piața Iuliu Maniu,

2. Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Calea Șagului, de la Piața Iuliu Maniu până la intersecția cu Bulevardul Liviu Rebreanu

3 Calea Șagului, de la Bulevardul Liviu Rebreanu până la Shopping City.

„Câștigătorul a fost desemnat pe baza celui mai bun raport calitate-preț, iar componenta de preț a avut o pondere de 40%.

Contractul pentru serviciile de proiectare (faza DALI și Proiect Tehnic), plus asistență tehnică din partea proiectantului are o valoare de 986.990 lei, fără TVA. Durata necesară proiectării este estimată la 10 luni, iar asistența tehnică se va întinde pe o perioadă de 36 de luni, necesară pentru execuție.”, mai informează reprezentanții municipalității.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
70 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *