Administratie

Istoria și cultura Făgetului, la fiecare pas! Stații transformate în muzee miniaturale, în aer liber

• Bookmarks: 2


Un proiect inițiat de Dumitru Tomoni, consilier local în Făget, cu sprijinul administrației locale, aduce cultura și istoria orașului, la fiecare pas. Stațiile de autobuz au fost înfrumusețate cu fotografii și afișe ale unor personalități locale, dar și cu locuri din zonă, care au o importanță deosebită.

„Făgetul de ieri și de azi” se numește proiectul inițiat de administrația din Făget, prin consilierul local Dumitru Tomoni. Două locuri de așteptare, unul aflat în fața Poștei, pe calea Lugojului, iar celălalt în apropierea Colțul Parcului Central, au „prins viață” prin expunerea pe un tapet plasticat a personalităților și monumentelor istorice din oraș.

„Mulțumim domnului profesor Dumitru Tomoni! Nu doar pentru acest proiect, ci pentru toate realizările avute în orașul nostru, poate cea mai mare dintre ele fiind Muzeul orașului Făget. Unul dintre consilierii orașului Făget pentru care funcția de consilier nu înseamnă doar participarea la ședințele de consiliu, ci implicare în mod direct, muncă în echipă, voluntariat și dedicare comunității care l-a ales.”, a precizat primarul Făgetului, Marcel Avram.

Ideea unei astfel de reamenajări a unor locuri mai puțin interesante a venit după ce reprezentanții Făgetului au văzut modelul la Hunedoara.

Printre personalitățile expuse se numără Eftimie Murgu, Traian Vuia, Alexandru Mocioni, Victor Feneșiu, Sorin Titel, Traian Iancu, Ioan Cipu, Petru Motusz sau Traian Stănescu, dar și clădiri istorice, cum ar fi Cassina, Moara, Podul peste Bega sau Judecătoria.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
41 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.