Administratie

Liga Vest cere verificarea legalității noului sistem de parcare din Timișoara! „Mai scump, la fel de ilegal…”

• Bookmarks: 5


Grupul civic de acțiune și dezbateri publice, Liga Vest, solicită instituțiilor statului să verifice legalitatea noului sistem de parcare din Timișoara. Potrivit reprezentanților lui, noul sistem ar încălca mai multe prevederi legale.

Liga Vest face un apel către instituțiile statului, ANPC, consilierii locali din CL Timișoara și către parlamentarii de Timiș, să inițieze mai multe verificări ale legalității noului sistem de parcare din Timișoara, pentru că ar încălca mai multe prevederi:

„1. Prețurile pentru plata parcării, public afișate, sunt în euro și eurocenți.

2. Rata de schimb dintre euro și RON pentru aceste servicii nu este cunoscută.

3. În România, salariile se încasează în RON, bunurile și serviciile pentru persoane fizice în România se exprimă și plătesc în RON.

4. Constituția României prevede la Art. 137 – Sistemul financiar:(2) Moneda naţională este leul, iar subdiviziunea acestuia, banul.

5. Legea 82/1991 a contabilitatii prevede la Art. 3 – (1) Contabilitatea se ţine în limba română şi în moneda naţională.

6. Guvernul RomânieiHOTÃRÂRE Nr. 947 Republicată *) din 13 octombrie 2000privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzareArt. 3 – (1) Preţul de vânzare şi preţul pe unitatea de măsură se exprimă în lei.”, scrie Liga Vest pe pagina de Facebook.

sursa foto: Liga Vest/Facebook

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
118 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.