Administratie

Munți de gunoaie în comunele periurbane

• Bookmarks: 8


La o aruncătură de băț de Timișoara se ridică …munți de gunoaie. ”Constructori” sunt persoane fizice și juridice, deopotrivă, toți scapă neamendați și fără să fie trași la răspundere. Primăriile comunelor pe raza cărora se adună aceste gunoie, fac și ele, din an în Paști, câte o acțiune de ecologizare. Cât despre alte instituții cu atribuții în protejarea mediului, nici nu poate fi vorba.

Resturi din construcții, gunoi menajer, cauciucuri vechi, plastic, toate formează munți de gunoaie la doar câțiva km de Timișoara. În mediul on-line apar, din când în când, fotografii care arată dezastrul. Exemplele de astăzi vin din comunele Giroc, Săcălaz și Sânmihaiu Român, localități periurbane pe suprafața cărora s-a construit foarte mult în ultimii ani.

Primăria Giroc, de exemplu, arată cât de eficientă este în ecologizarea unei zone și atenționează locuitorii vă vor fi amendați:

”Primăria comunei Giroc anunță începerea lucrărilor de ecologizare în vederea ridicării deșeurilor provenite din construcții pe întreg teritoriul comunei, făcând totodată apel la cetățenii nostri să ne ajute în identificarea tuturor celor care aruncă gunoi de orice tip, pe domeniul public al comunei și nu numai.(…)Mai jos puteți vedea imagini din prima zonă în care a început acest proces respective – zona LIDL – strada Cehov – Bvd Aviației, zonă în care vor fi de asemenea montate și sisteme de monitorizare.”

Altă zonă periurbană, aceeași problemă. Un drum de legătură dintre comunele Săcălaz și Sânmihaiu Român riscă să fie înconjurat de resturi menajere și de construcții, aruncate la intrările pe drumurile agricole. Proprietarii terenurilor au montat bariere, în speranța că îi vor ține departe pe cei care vor să arunce acolo resturile.

Sursa foto: Primăria Giroc

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
195 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *