Administratie

Pădurea Verde e a Primăriei Timișoara și nu prea. Hotărârea de Guvern prin care s-a cedat spațiul este incompletă

• Bookmarks: 12


Investițiile anunțate de Primăria Timișoara în zona Pădurea Verde mai au de așteptat. Motivul îl reprezintă ”omisiunile” din Hotărârea de Guvern prin care se cedează spațiul către autoritățile locale.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz a anunțat într-o conferință de presă că  documentul nu transferă de la Romsilva către municipalitate și aleile din Pădurea Verde, ci doar pădurea. Astfel, este ilegal să facă investiții. Acum se așteaptă o nouă HG pentru completarea primului document. Situația este una ilară, chiar și pentru Fritz, care spunea că nu înțelege cum a fost posibil acest lucru.

Pe de-altă parte, într-o postare pe un cont de socializare, fostul consilier al primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă, îl contrazice pe actualul edil, despre care spune că nu știe despre ce vorbește:

”Nu doar alei poate amenaja primăria, redau aici toate posibilitățile permise de lege pentru amenajare: alei realizate din materiale ecologice și piste pentru biciclete; bănci; iluminat; puncte de informare; toalete ecologice; constructii provizorii din lemn cu suprafata construita de maximum 15 m2. Toate aceste amenajări pot fi realizate chiar de astăzi de către Primărie, nu e nevoie să se mai aștepte după nimic, așa cum a spus domnul primar astăzi. Dar pentru asta, în primul rând trebuie să înțeleagă domnul primar subiectul și în al doilea rând să se apuce de treabă.Să sperăm că nu vom auzi și cu acest subiect un ”Primăria Timișoara renunță la proiect”.

Vă reamintim că în septembrie 2020 a fost emisă HG-ul care transfera Pădurea Verde de la Romsilva la Primăria Timișoara, după aproximativ 8 ani de la prima discuție pe acest subiect.

sursa foto: OpiniaTimișoarei

12 recommended
comments icon0 comments
0 notes
123 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *