Sanatate

Pas important pentru ca spitalul-fantomă din Torontalului să fie transformată în institut oncologic

• Bookmarks: 3


Se întâmplă și minuni! Joi a fost făcut un pas important cu scopul transformării spitalului-fantomă din Calea Torontalului din Timișoara în institut oncologic.

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că a fost recepționat studiul de fezabilitate pentru „Institutul Regional de Oncologie Timișoara”.

Astăzi, 16 iunie 2022, comisia de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș a recepționat ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare și elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții “ Institutul Regional de Oncologie Timișoara”, Calea Torontalului, km.5. Încheierea acestui stadiu procedural reprezintă un moment important care urmează a fi continuat prin demararea etapelor de proiectare și execuție a obiectivului cu impact major pentru sănătatea publică”, au transmis reprezentanții instituției.

Potrivit DSP Timiș, variantă aleasă a fost cea de consolidare și remodelare a clădirii existente, incluzând și o extindere a acesteia.

Spitalul va avea un total de 384 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților, la care se adaugă 55 paturi pentru spitalizare de zi, 55 de paturi pentru chirurgie de zi, 20 paturi pentru terapie intensivă și 10 paturi în cadrul Centrului pentru transplant medular și afereză celule stem, ajungând la un total de 524 paturi.

Institutul de Oncologie Timișoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional, acesta urmând a fi un centru de excelență în specialitatea oncologie, care va polariza cazurile dificile din regiune și va adăposti un important sector de cercetare și inovare în acest domeniu, pentru a oferi pacienților acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat”, a informat DSP Timiș.

Clădirea-fantomă din Calea Torontalului stă abandonată de aproape 30 de ani. Inițial, aici s-a dorit realizarea unui spital municipal, dar proiectul a fost abandonat.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
111 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.