Turism

„Pelican”, vaporul legendă din Timișoara, revine pe Bega

• Bookmarks: 7


Legendarul vapor pentru Timișoara, „Pelican” revine pe Bega la sfârşitul acestei săptămâni. După ce a fost incendiat în 2012, a fost cumpărat de un om de afaceri din oraș și reparat.

După Revoluție, vaporul „Pelican” a devenit restaurant plutitor. În anii 80 făcea curse regulate între Timişoara – Diniaş și Sânmihaiul Român. În 2012 a fost incendiat și apoi vândut. A ajuns la unul dintre asociații la Cafeneaua D’arc din Piaţa Unirii și refăcut.

Odată cu repararea ecluzei de la Sânmihaiu Român şi redeschiderea navigaţiei internaţionale pe Bega.„Tot ce era de făcut pe uscat, e făcut. Mai sunt de făcut inspecţii pe apă, o analiză a înclinaţiei şi altele. Vin de la Bucureşti, de la Severin şi Brăila să ne autorizeze. E mult mai complicat decât ne aşteptam. Nu vreau să vorbim de cât a costat, pentru că a ieşit dublu pe când ne imaginam”, a mai afirmat Zoran Bugarschi. Din echipa de proiectare şi design fac parte arhitectul Bogdan Demetrescu (de la D.Proiect), Dan Crâsnic, Sasa Moza, Zoran Bugarschi şi Mircea Orgovici (D’arc).

sursa foto/video: Facebook/D`arc Timișoara, Muntean Calin

7 recommended
comments icon0 comments
0 notes
349 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.