Administratie

Primăria Gătaia plătește 1,7 milioane de euro pe becuri

• Bookmarks: 6


Primăria Gătaia plătește aproape 2 milioane de euro pe becuri.

E.ON Energie România demarează, luna aceasta, lucrările de execuție pentru eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public al orașului Gătaia și al localității componente Sculia, din județul Timiș, valoarea contractului atribuit prin licitație companiei, fiind de 8.249.984,77 lei fără TVA (circa 1,7 mil. euro).

Compania va realiza și preda la cheie autorităților locale în termen de maxim 12 luni, un sistem de iluminat public inteligent, care îl va înlocui pe cel actual și care va reduce cu minim 47 la sută consumul de energie electrică pentru iluminat public.

Noul sistem presupune montarea a 1.162 de corpuri de iluminat cu lămpi pe tehnologie LED, extinderea rețelei cu 165 de stâlpi, din care 125 vor fi alimentați cu energie produsă de panouri fotovoltaice și implementarea unui sistem de control inteligent, prin telegestiune.

Proiectul Primăriei Gătaia are o valoare totală de aproape 11,7 milioane lei (circa 2,5 mil. euro), din care 9,2 milioane lei (circa 2 mil. euro) reprezintă fonduri europene nerambursabile atrase de către autorități prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 3.1, Operațiunea C – Iluminat Public.

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
333 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *