Administratie

Raoul Trifan, senator USR: „Chermezele comunale organizate de Consiliul Județean Timiș nu au nicio legătură cu evenimentul Capitalei Culturale Europene!”

• Bookmarks: 8


Senatorul USR, Raoul Trifan acuză, din nou, că Guvernul României sabotează programul „Timișoara-Capitală Europeană a Culturii”. Acesta afirmă că a cerut în Parlament, printr-o declarație, senatorilor PNL, PSD și UDMR să nu mai saboteze proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

Prin intermediul paginii de Facebook, senatorul USR, Raoul Trifan afirmă că unul dintre cei care sabotează proiectul Timișoarei este chiar Consiliul Județean Timiș.

„Acum câteva luni, prin OUG 83/2022, această Coaliție a Sărăciei a decis că ar fi mai bine ca Primăria să primească doar jumătate din banii alocați inițial de către Guvern acesteia. Restul a fost alocat Consiliului Județean condus de peneliști și Teatrului Național Mihai Eminescu.

Când am văzut că s-a renunțat la ideea inițială, anume principiul alocărilor bugetare în funcție de numărul de proiecte din bid book asumate, am depus la Comisia de Cultură a Senatului amendamente menite a repara această nedreptate. Amendamentele mele au fost, bineînțeles, respinse.

Când am văzut că s-a renunțat la ideea inițială, anume principiul alocărilor bugetare în funcție de numărul de proiecte din bid book asumate, am depus la Comisia de Cultură a Senatului amendamente menite a repara această nedreptate. Amendamentele mele au fost, bineînțeles, respinse.”, afirmă acesta în mediul on-line.

„În forma actuală, această lege, care va trece de Senat astăzi, este o batjocură la adresa Timișoarei și mai ales a timișorenilor! Proiectele asumate prin bid book de Timișoara trebuie să fie finanțate și implementate. Chermezele comunale organizate de Consiliul Județean Timiș nu au nicio legătură cu evenimentul Capitalei Culturale Europene.

Ne-am obișnuit să nu fim susținuți de puterile care acaparează din 4 în 4 ani resursele centrale, dar măcar nu ne sabotați. Lăsați-ne să ne dezvoltăm așa cum știm, iar când vă asumați anumite obligații față de al doilea cel mai mare contributor la bugetul de Stat după București, țineți-vă de ele!”, mai precizează Raoul Trifan, senator USR.

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
141 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *