Printre cele mai importante unități medicale din județul Timiș se numără Spitalul Orășenesc Deta. Acesta este unul general, de grad IV, care are 63 de paturi, fiind subordonat Primăriei Deta și Consiliului Local Deta.
Spitalul deservește un areal de aproximativ 60.000 locuitori, adresându-se orașelor Deta, Gătaia, Ciacova, dar și comunelor și satelor din jur. De asemenea, este situat la granița de vest a României, în vecinătate cu Serbia, asigurând astfel și asistența medicală de urgență din regiunea transfrontalieră.
Spitalul Orășenesc Deta a beneficiat, începând cu anul 2009, de un amplu proces de modernizare, reabilitare și dezvoltare, în urma căruia a rezultat o infrastructură modernă, adecvată desfășurării în condiții de calitate și securitate a actului medical.
Spitalul Orășenesc Deta are următoarea structură aprobată: 63 paturi peentru bolnavi, din care 53 pentru afecțiuni acute și zece pentru boli cronice. Există și nouă paturi pentru însoțitori.
Distribuția paturilor pe compartimente este următoarea: Compartiment medicină internă – 21 paturi; Compartiment chirurgie generală – 7 paturi; Bloc operator; Compartiment ATI – 3 paturi; Compartiment obstetrică – ginecologie – 10 paturi, bloc de nașteri, biberonerie; Compartiment pediatrie – 10 paturi; Compartiment neonatologie – 2 paturi; Compartiment boli cronice – 10 paturi.
Toate compartimentele au saloane, vestiare pentru personal, camere funcționale, săli de tratamente, cabinete medici și asistente, izolatoare, oficii pentru distribuirea mesei, grupuri sanitare și băi.
În structura spitalului mai există: un compartiment de prevenire și combatere a infecțiilor asociate actului medical; un compartiment de evaluare și statistică medicală; laborator de imagistică cu serviciu de radiologie digitală și ecografie generală, obstetricală și vaginală; laborator de analize medicale -biochimie, hematologie, bacteriologie, imunologie; cabinet de planning familial; cabinet de pneumoftiziologie; aparat funcțional cu serviciul administrativ, financiar contabil; farmacie cu circuit închis; unitate de transfuzii sanguine; punct de sterilizare
microstație proprie de oxigen; camera de gardă.
De asemenea, din anul 2013 a fost dat în folosință ambulatoriul de specialitate cu patru cabinete: interne, obstetrică-ginecologie, chirurgie și pediatrie.