Educație

Școala gimnazială din Moravița în plin proces de modernizare și reabilitare. Pregătiri intense pentru începerea, în siguranță, a anului școlar

• Bookmarks: 15


Mai sunt câteva săptamâni și începe anul școlar. În comuna Moravița, primarul localității, Răzvan Brazdău a venit în ajutor și de a găsit soluții concrete, astfel încât să asigure un mediu cât mai sigur pentru copiii din comună.


În acest sens, a avut loc o întâlnire de lucru între primarul comunei Răzvan Brazdău, directorul școlii gimnaziale din Moravița, dirigintele de șantier și firma de construcții. La întâlnire s-a discutat despre situația actuală a școlii care trebuie reabilitată și modernizată, cât mai urgent.

“Siguranța copiilor este o prioritate pentru mine. Situația școlii din Moravița este cunoscută de mai mult timp. Din păcate, am preluat această școală care avea la vremea respectivă o factură neachitată de 700 de mii de lei. Până la momentul dat am achitat-o în totalitate și urmează să remediem toate problemele rămase restante. Ieri am avut o întâlnire cu dirigintele de șantier, cu constructorul și directorul școlii și am ajuns la o înțelegere. Până în data de 13 septembrie, constructorul și-a luat angajamentul să fie finalizată școala în interior, adică clasele și grupurile sanitare.

Totodată, se va reface acoperişul, zidăria, tencuiala interioară și exterioară. Se vor repara elementele de construcție ale fațadelor. Vor fi reabilitate aleile exterioare. Gardul care împrejmuiește școala trebuie reparat, trebuie reabilitat și spațiul verde din jurul școlii. Avem de lucru, dar eu sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, să reușim să finalizăm tot ce ne-am propus. Cert este că până la finalul anului, lucrarea va fi finalizată în totalitate.

Întoarcerea la școala este una dintre cele mai mari provocări anuale ale părinților și copiilor deopotrivă și vreau să mă asigur că totul va fi în regulă”, a declarat primarul comunei Moravița, Răzvan Brazdău.

Totodată, în școală vor fi, în mod obligatoriu, măști, dezinfectante, săpunuri și toate cele necesare pentru ca elevii să fie în siguranță. Aproape 220 de elevi vor beneficia de infrastructura școlară modernizată.

15 recommended
comments icon0 comments
0 notes
643 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *