A fost lansată ediția din acest an a programului „Științescu”, care oferă finanțări celor mai creative propuneri de proiecte pentru educația viitorului.
Mai precis, programul de finanțare este dedicat proiectelor educative care-și propun să cultive pasiunea pentru știință și tehnologie elevilor din județele Timiș și Arad, cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani.
Așadar, în perioada 5 februarie – 4 martie, organizații non-guvernamentale, şcoli publice şi grupuri de inițiativă pot depune proiecte pentru a beneficia de finanţare din Fondul Ştiinţescu Timişoara. Valoarea totală a fondului este de 200.000 lei. Potențialii aplicanți vor participa la minimum o şedinţă de mentorat cu echipa Fundaţiei Comunitare Timişoara.
„Prin acest program de finanțare ne dorim ca oamenii din comunitate – profesori, studenți, elevi, muzeografi, bibliotecari, artiști, profesioniști din domenii tehnice, ori pur şi simplu oameni pasionaţi de științe – să împărtășească ceea ce știu elevilor. De multe ori nu au nevoie decât de un impuls, un context și de sume relativ mici de bani cu care să acopere costul unor proiecte pe care ei le creează de la zero și apoi tot ei le derulează”, a declarat Daniela Chesaru, directorul Fundaţiei Comunitară Timişoara.
Vor avea prioritate proiectele care se adresează elevilor din rural şi din urbanul mic şi mijlociu.
„Proiecte precum crearea de Hub-uri sau makerspace-uri în şcoli, festivaluri sau caravane de ştiinţă, competiții, expoziții, tabere şi vizite de studiu care să aibă o componentă de implicare practică a copiilor şi tinerilor, proiecte de cercetare ale elevilor, activități din domeniul ecologiei și protecției mediului, activități de învățare în echipă, care promovează ştiinţa şi tehnologia în rândul elevilor, pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării”, a detaliat Fundația Comunitară Timișoara.
Detalii despre programul de finanțare sunt disponibile AICI!