Spitalul Orășenesc Deta se modernizează cu bani europeni. Instituția va reabilita complet fosta cantină școlară, aflată în vecinătatea spitalului, în urma unei investiții care se ridică la aproximativ patru milioane de euro.
„Avem deosebita plăcere să vă anunțăm un moment important pentru comunitatea noastră. Împreună cu ajutorul Primăriei Deta și în mod special datorită domnului primar Petru Roman și domnului deputat Alfred Simonis, care ne-au sprijinit ferm și în acest demers, anunțăm cu bucurie și mândrie că ieri am depus oficial proiectul de reabilitare completă, modernizare și extindere a clădirii de pe Mihai Viteazu nr. 21 (fosta cantină școlară, situată în vecinătatea spitalului nostru), proiect în valoare totală de 19.707.358 lei (fonduri europene nerambursabile). Acest proiect, care are deja studiul de fezabilitate finalizat și cu care ne pregătim să intrăm în faza de execuție, confirmă angajamentul ferm al echipei noastre medicale de a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate și de a îmbunătăți continuu condițiile de diagnostic și tratament pentru toți pacienții”, a declarat Alin Lăpădatu, managerul Spitalului Orășenesc Deta.
După reabilitare, noua clădire va deveni o policlinică ce va avea în componența sa unsprezece cabinete medicale și un compartiment de imagistică de ultimă generație, dotat cu computer tomografic și mamografie digitală, precum și o sală de investigații endoscopice dotată cu turn de videoendoscopie, pentru efectuare colonoscopii și gastroscopii, și bronhoscop.
Investițiile semnificative în infrastructură și tehnologie includ:
- Utilizarea resurselor regenerabile de energie, cum ar fi pompele de căldură și panourile fotovoltaice, pentru a asigura un mediu sustenabil și ecologic;
- Acces auto facil către curtea interioară, alături de o parcare generoasă, care va ușura considerabil accesul pacienților și al vizitatorilor;
- Spații mari și moderne de așteptare, dotate cu locuri de joacă pentru copii, pentru a crea un mediu confortabil și prietenos;
- Acces cu rampe și lift, asigurând astfel accesibilitatea pentru toate persoanele, inclusiv pentru cele cu mobilitate redusă;
- Cabinete moderne, unde pacienții vor fi consultați și consiliați de către specialiști;
- O paletă largă de programe de screening pentru cancer colo-rectal, cancer de sân, cancer de col uterin, cancer prostatic, cancer bronhopulmonar, hipotiroidism neonatal și fenilcetonurie, diabet zaharat, hipertensiune arterială și boli cardiovasculare.
De asemenea, Spitalul Orășenesc Deta își propune să atragă medici specialiști în domenii critice, care lipsesc în prezent în unitatea medicală, cum ar fi: cardiologie, gastroenterologie, pneumologie și urologie.
„Proiectul nostru este dedicat asigurării accesului egal la servicii medicale pentru toți pacienții, cu un accent deosebit pe respectarea drepturilor egale și sprijinirea persoanelor vulnerabile. Ne angajăm să contribuim un mediu în care fiecare membru al comunității noastre să se simtă respectat și binevenit. Înființarea noului serviciu de medicină ambulatorie reprezintă o realizare imensă nu doar pentru echipa noastră medicală, ci și pentru întreaga comunitate. Este rezultatul dorinței noastre continue de a aduce excelența medicală mai aproape de casă, de a oferi servicii de top și de a construi un viitor sănătos și prosper pentru noi toți”, a explicat Alin Lăpădatu.