Implicarea socială a fost unul dintre cuvintele de ordine și în 2021 pentru Clubul Rotary Cetate Timișoara, care se află la momentul bilanțului. Totodată, organizația are deja stabilite prioritățile pentru 2022.
Pentru Clubul Rotary Cetate Timișoara, prima parte a anului rotarian 2021-2022 a fost foarte activă, în ciuda pandemiei și a restricțiilor impuse de aceasta. De la preluarea mandatului de președinte, din 19 iunie 2021, Eleodor Coptil a reușit să bifeze și proiecte importante dar și acțiuni menite să întărească relațiile cu colegii, cu mediul de afaceri local și cu alte cluburi chiar și din afara granițelor.
În zona de business, s-au derulat două acțiuni foarte importante, un forum economic în Delta Dunării și un schimb de experință la Nisa, în Franța, evenimente care au generat schimburi de idei și inițierea unor proiecte care vor avea impact pe termen lung, unul urmând să se deruleze alături de rotarieni din clubul Rotary Club Comte De Nice de pe Coasta de Azur.
În zona socială, în cele șase luni de activitate, au avut loc mai multe proiecte care fie sunt tradiționale pentru club, fie au venit ca urmare a identificării unor noi nevoi în comunitate. Cu susținerea Rotaract, au fost donate rechizite pentru copii fără posibilități financiare de la Școala din Remetea Mare, la azilul de noapte de pe strada Brâncoveanu este sponsorizată săptămânal o masa caldă pentru oamenii fără adăpost, Căminul pentru Persoane Vârstnice Comloșu Mare a primit donații de specialități tradiționale pregătite de Agil și Femadar, Fundația Laurențiu Ciucur și Fundația Speranța au primit donații de 4 mii de lei, respectiv 2 mii de lei. Tot în această primă parte a anului rotarian a avut loc o acțiune de împădurire la Cralovăt, unde cu sprijinul Litens Automotive Eastern Europes a avut loc o plantare de pomi. Proiectul cu cea mai mare vizibilitate a fost montarea statuii lui Traian Vuia la noul terminal al Aeroportului Internațional Timișoara.
Pentru Eleodor Coptil, bilanțul celor șase luni de mandat ca președinte sună foarte bine. În noul an sunt deja pregătite alte proiecte care vor demara, cel mai important și ambițios fiind reabilitatea sediului Uniunii Artiștilor Plastici filiala Timiș, o clădire emblematică pentru cultura timișoreană care are nevoie de intervenție pentru a întâmpina cu o față nouă anul capitalei culturale europene 2023.