Diverse

Societatea Timișoara ia atitudine față de construirea unui bloc în cartierul Elisabetin

• Bookmarks: 10


Societatea Timișoara și Comitetul civic pentru salvarea patrimoniului Timișoarei au trimis o scrisoare tuturor membrilor Consiliului local al municipiului Timișoara, referitor la „Proiectul de hotărâre privind Planul Urbanistic Zonal „LOCUINȚE ȘI SERVICII”, Piața Bisericii nr.7, Timișoara”.

Prin această scrisoare, aleșilor locali li se reamintește că votul acordat la alegerile din septembrie 2020 a avut în vedere, ca deziderat de mare importanță pentru timișoreni, și schimbarea perspectivei pe care Primăria Timișoarei o avea față de clădirile de patrimoniu și față de zonele protejate din cartierele istorice.

“Solicităm noii administrații să respecte acest mandat acordat la alegeri și să apere istoria, tradiția urbanistică si personalitatea unică a Timișoarei. Zonele istorice trebuie să beneficieze de o protecție autentică, nu formală, în litera, dar și în spiritul legii. Ca în multe alte domenii, Timișoara trebuie să fie și să rămână un model de urmat pentru celelalte centre urbane din România și în privința conservării patrimoniului său de arhitectură și organizare a spațiului urban”, se arată în scrisoarea trimisă membrilor Consiliului local al municipiului Timișoara.

Societatea Timișoara și Comitetul civic pentru salvarea patrimoniului Timișoarei ne asigură că vor continua să se preocupe îndeaproape de conservarea arhitecturii istorice a orașului.

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
158 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *