Administratie

Soluția USR pentru COLTERM: împrumuturile!

• Bookmarks: 4


Senatorul USR Timiș, Raoul Trifan a găsit soluția pentru COLTERM: împrumuturile din Trezorerie! Într-o postare publică pe pagina de socializare, Trifan anunță o inițiativă legislativă prin care Primăria Timișoara ar putea lua un împrumut din Trezoreria Statului pentru a ajuta Colterm să treacă iarna cu bine.

„Este o soluție temporară, imperfectă, dar este o soluție necesară din cauza exploziei prețurilor la gazele naturale și preferabilă alocărilor discreționare de sume din fondul de rezervă.”, susține Raoul Trifan, în motivarea proiectului de lege a cărui inițiator este.

„Nu putem risca să lăsăm orașele fără căldură în miezul iernii! Ieri (luni – n.r.) a trecut de Senat o inițiativă legislativă utilă Timișoarei și altor 24 de municipii care ar putea avea nevoie de soluții de urgență pentru finanțarea termocentralelor. Am inițiat acest proiect alături de colegele mele Silvia Dinică și Oana Cambera, pentru a permite primăriilor să se împrumute din Trezoreria Statului pentru finanțarea cheltuielilor necesare funcționării sistemelor de termoficare”, spune senatorul Raoul Trifan.

Inițiativa trebuie să treacă de Camera Deputaților și să fie promulgată de președinte pentru ca administrațiile locale să poată apela la credite din Trezorerie.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
24 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *