Sanatate

Spitalul Județean Timișoara va avea o secție externă la Lovrin. Începe proiectarea investiției

• Bookmarks: 4


Spitalul Județean Timișoara va avea, în viitor, o secție externă.

Aceasta va fi realizată în localitatea Lovrin, fiind vorba, de fapt, despre un centru de recuperare medicală. Marți, Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de realizare a proiectului tehnic pentru această investiție.

Prin realizarea secției de recuperare medicală complexă în Lovrin se vor putea prelua pacienții Spitalului Orășenesc Sânnicolau Mare și ai Spitalului „Dr. Karl Diel” Jimbolia, fiind amplasată la jumătatea distanței dintre centrele spitalicești – cele mai mari din zona de vest a județului. De asemenea, secția de recuperare din comuna Lovrin va valorifica resursele geotermale ale zonei, un element definitoriu în scopul secției de recuperare. Centrul vine în sprijinul celor care au sechele în urma unor traumatisme, accidente sau după operații ori anumite afecțiuni care le-a afectat capacitatea motorie. Consultațiile și evaluările vor fi realizate de medici specialiști de recuperare, iar tratamentele vor fi efectuate în condiții de ambulatoriu și, după caz, de internare continuă. Capacitatea centrului va fi de 43 de paturi, care se vor împărți în aproximativ 21 saloane. Totodată, în exterior se va realiza o piscină exterioară cu acoperire retractabilă”, au informat reprezentanții instituției.

Firma contractată va avea 150 de zile la dispoziție de la data ordinului de începere pentru a realiza proiectarea.

Conform principalilor indicatori tehnico – economici aprobați de Consiliul Județean Timiș în această vară, investiția este estimată a se ridica la o valoare de 43 de milioane de lei.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
164 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *