Administratie

Ultimatum dat primarului Timișoarei. Prefectul județului, Mihai Ritivoiu îi dă termen, o lună, să curățe parcurile

• Bookmarks: 5


Prefectul Mihai Ritivoiu a somat miercuri municipalitatea să ia măsuri pentru a curăța parcurile din Timișoara, care au fost năpădite de iarbă și buruieni în ultima perioadă și care sunt un pericol pentru înmulțirea căpușelor.

„Dau termen o lună de zile Primăriei Timişoara să taie buruienile, iarba şi să se ocupe de îngrijirea parcurilor! Pe lângă aspectul dezolant, creşterea vegetației favorizează înmulțirea căpuşelor şi a țânțarilor. Nu stăm bine nici la capitolul ambrozie. Având în vedere că după amenda primită de la Garda de Mediu la începutul anului reprezentanții Primăriei în frunte cu primarul au ieşit pe străzi pentru curățarea noroiului şi a frunzelor, deduc că aceştia ştiu doar de frică. Drept urmare, am anunțat în conferința de presă de astăzi că voi dispune Gărzii de Mediu să efectueze un control la spațiile verzi din Timişoara în luna iunie. Până în 01 Iunie, de Ziua Copilului, au timp să se pună la punct. Mi-e jenă că acestea sunt subiectele în care Prefectura trebuie să se implice în Timişoara anului 2022: noroi, frunze moarte, tăierea ierbii„ a declarat prefectul Mihai Ritivoiu.

la scurt timp, primăria a anunțat un program prelungit pentru întreținerea spațiilor verzi din Timișoara:

În această perioadă, când există un nivel ridicat de umiditate sau ploi și pe timpul zilei, temperaturile depășesc 20 de grade, condițiile sunt optime pentru ca vegetația să crească cu aproximativ 1-1,5 cm pe zi. Am cerut companiilor care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi – Horticultura, Rogera și Barierra – să prelungească programul de lucru în această perioadă și să lucreze chiar și în weekend pentru a ține sub control acest fenomen.De la începutul săptămânii lucrătorii celor trei companii au intervenit în imprejurimile Catedralei, la Pasajul Jiu, Parcul Central, Splaiul N. Titulescu, B-dul 16 Decembrie 1989, Parcul Botanic, Piața Victoriei, pe ambele maluri ale canalului Bega, pe str. Victor Babeș și în multe alte locuri din oraș. Suplimentarea vizează inclusiv școlile și grădinițele din Timișoara.În total, pentru cosirea vegetației, activează în acest moment aproximativ 100 de lucrători. 👉Vă rugăm să folosiți aplicația de sesizări sau website-ul Primăriei Timișoara, secțiunea „Spațiu verde neîngrijit”, pentru a semnala spațiile care necesită intervenție: https://www.primariatm.ro/sesizari-si-reclamatii/(Fotografiile au fost realizate în perioada 3-4 mai)

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
162 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *