Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – BT Caraș – Severin, au efectuat 21 de percheziții domiciliare, în județele Caraș – Severin, Timiș și Dolj, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, plasarea de monedă contrafăcută și contrabandă calificată, constând în introducerea și scoaterea din țară de arme letale și muniție aferentă.
Au fost emise 30 de mandate de aducere.
Cele 3 grupări infracționale, având membri comuni, ar fi acționat independent, în scopul realizării activităților infracționale, pe trei paliere, palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar de aprovizionare, transport și depozitare, precum și palierul de acțiune stradală, care valorifică en-detail bunurile care făceau obiectul activității infracționale, transmit procurorii.
Unul dintre liderii grupărilor și-ar fi continuat activitatea infracțională din interiorul penitenciarul Popa Șapcă din Timișoara, în care a fost încarcerat pe parcursul cercetărilor.
De asemenea, s-a stabilit că grupul infracțional organizat implicat în trafic de droguri de risc și de mare risc ar fi procurat drogurile din străinătate și le-ar fi distribuit în Caraș-Severin și Timiș.
Pe parcursul cercetărilor, au fost ridicate peste 5 kilograme de cannabis și mai multe doze de cocaină.
Grupul infracțional organizat implicat în traficul internațional de arme și muniții ar fi acționat pe ruta Bulgaria-România-Suedia.
Au fost confiscate trei arme scurte, tip pistol, modificate pentru tragere cu muniție letală și peste 600 de cartușe cu glonț.
Cel de-al treilea grup infracțional organizat implicat în activități din sfera falsului de monedă ar fi avut ca obiect plasarea de monedă din cupiură de 50 de euro, provenind din Bulgaria, în județul Caraș-Severin.
Membrii grupării ar fi recrutat diferite persoane, care ar fi plasat banii la diferite societăți comerciale, până în prezent, fiind documentate 5 plasări de monedă contrafăcută.
Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Biroului de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin și Biroului Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
Colaborarea cu autoritățile suedeze a fost efectuată prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Poliției Române.
La acțiune au participat polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timișoara și Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și ai grupărilor mobile de jandarmi Timișoara și Craiova.