Un proiect de lege, adoptat recent în Parlament, prevede că primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive, copiilor și juniorilor.
Practic, potrivit actului legislativ, vor putea fi finanțate și structurile sportive școlare ce aparțin de unitățile de învățământ din respectivul UAT, măsură care vizează în special localitățile cu un număr mai mic de copii și tineri.
”În sfârșit un lucru bun. Orice inițiativă de acest fel merită apreciată”, spune edilul șef din Variaș, Nicolae Birău. ”Copiii din comună trebuie să aibă o viață activă și să-și consume energia făcând sport. E condiția esențială pentru o dezvoltare armoniosă și avem datoria morală să facem asta”, mai spune Birău.
Cei 660 de copii din comuna Variaș sunt încurajați să facă mișcare. În parcurile din localitate, unde sunt mese de ping pong, pe terenul de sport, la ștrand. Și sportul minții trebuie antrenat, iar mesele de șah sunt pregătite de ceva vreme.
Momentan, nu și la sala de sport, ridicată prin CNI. Ne amintim că acolo legislația prost gândită, neșansa și constructorii țin lucrurile pe loc, dar lasă prețul să crească amețitor. De la 6, la12 milioane de lei. ” Sănătatea lor nu are preț, astfel că vom depune eforturi, în continuare, ca să deblocăm șantierul la sala de sport. Până atunci, ne vom gestiona bugetul în așa fel, încât accentul să fie pus pe confortul și starea de bine a copiilor”, a concluzionat Nicolae Birău.
În această vară, ștrandul din comuna Variaș a fost pus la dispoziție pentru cursurile de înot, iar profesorii i-au învățat pe cei mici tot ce trebuie să știe. Totul, gratuit.