Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a inițiat, pe data de 28 februarie 2023, o acțiune de control care a vizat 10 operatori economici din Timișoara și 4 operatori economici din Sânandrei. Au aplicat amenzi de aproape 100 de mii de lei și au închis, temporar, cinci operatori economici.
„Au fost controlați S.C. CASA DEL’AMORE SRL,S.C. MORCOVUL ZURLIU SRL(magazin mixt),S.C MEGA IMAGE SRL(zona Lipovei), CARARE SILVIU ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ(magazin mixt), S.C. LERA’S BISTRO SRL(fastfood Piața Unirii) S.C. ARTIMA SRL(zona Lipovei), S.C. GOURMET CUPCAKE SRL( sushi master Lipovei),S.C. COSMIN LUCA LUX SRL(magazin mixt), S.C. COMIDA Y FRUTA SRL(aprozar), S.C. ANDRA &BOGDAN FOOD SRL din Timișoara și S.C. ORECS EXTRA PAN SRL(patiserie), S.C. GOMEZ FOOD SRL(fastfood),S.C. AVIS RESTAURANT SRL și S.C. D&M COFFEE LOUNGE SRL din Sânandrei.
Pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat următoarele sancțiuni:
• 15 amenzi contravenționale, în valoare totală de 96.000 de lei
• 5 avertismente
• oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme
• oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 5 unități,respectiv S.C. LERA’S MAR BISTRO SRL, S.C. ANDRA & BOGDAN FOOD SRL din Timișoara și S.C. ORECS EXTRA PAN SRL, S.C. GOMEZ FOOD SRL, S.C. AVIS RESTAURANT SRL, S.C.D&M COFFEE LOUNGE SRL din Sânandrei.
A fost dispusă închiderea pe o perioadă de 0- 6 luni pentru o unitate din Timișoara,respectiv S.C. COMIDA Y FRUTA SRL.
Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor, s-au referit la:
• utilizarea unui spațiu de fabricație insalubru cu echipamente riginite
• comercializarea unor preparate fără data preparării
• neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor și utilajelor
• nerespectarea condițiilor de depozitare
• comercializarea unor legume și fructe depreciate
• utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse
• existența infiltrațiilor și a mucegaiului în spațiul de producție și de vanzare
• folosirea unei vitrine frigorifice care nu asigură, produselor, temperatura prescrisă de producător
• existența la comercializare a unor produse recepționate vrac și revândute preambalate individual, fără elemente de identificare/caracterizare
• utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător
• folosirea unor materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare/caracterizare
• comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită și a unor produse alimentare cu urme de mucegai
• produse fără informare a conținutului alergen
•materii prime cu modificări organoleptice
•fructe și legume depreciate”, au transmis reprezentanții OPC Timiș.
sursa foto: arhivă