Cele șapte unități de învățământ din Timiș care vor asigura o masă caldă pentru elevii sunt:
- Școala Gimnazială din Mașloc – 320 de copii
- Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” Timișoara – 670 de copii
- Școala Gimnazială Șag – 428 de copii
- Școala Gimnazială Fibiș – 178 de copii
- Școala Gimnazială Birda – 195 de copii
- Școala Gimnazială Sudriaș comuna Traian Vuia – 200 de copii
- Școala Gimnazială Chevereșu Mare – 170 de copii
Criteriile de selecție pentru școlile care au intrat în program nu au fost prevăzute de Ministerul Educației Naționale.
„O parte dintre ele sunt de ani de zile si celelalte au fost selectate anul trecut!
– În localitatile indepartate – Traian Vuia, Fibis, Masloc, Birda – criteriul a fost in primul rand numarul foarte mare al copiilor, ce provin din medii sociale dezavantajate, la care am adaugat si faptul ca toate comunele selectate, in urma discutiilor purtate, au capacitatea sau au demonstrat deja…capacitatea de a sustine financiar programul, pana in momentul in care, sumele le sunt alocate;
-comuna Sag a fost selectata doar partial pt criteriul de mai sus, la care am adaugat faptul ca era o localitate periurbana, ce s-a dezvoltat mai tarziu decat celelalte ( Dumbravita, Giroc, Ghiroda), ca si comunitate scolara, existand o tendinta mare de a se indrepta, copiii spre Timisoara, deja supra populata in zona scolilor; La toate acestea s-a adaugat si capacitatea UAT-ului de a se implica, interesul crescut pt program;
-Antim Ivireanu- dupa ce am avut parte de un esec pe Timisoara, cu programul initial, ce nu s-a desfasurat la Pedagogic ( unitate selectata acum cativa ani de catre Minister), am cautat o scoala cu cantina si care are in spate Mitropolia Banatului, ce se implica financiar si poate sustine derularea programului. In plus, la Antim Ivireanu, un numar mare de copii provin din zone sarace, unitatea de invatamant, in partenetiat cu Arhiepiscopia, sustinand material copiii”, a precizat inspectorul școlar general din Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Aura Danielescu.
La nivel național sunt 450 de unități de învățământ în care se implementează acest program. Guvernul asigură 15 lei pentru prânzul fiecărui copil.
În anul 2023, finanțarea programului pentru preșcolarii și elevii din 450 de școli este de 133.441.000 de lei.
Elevii primesc gratuit un prânz cald sau un pachet alimentar. Pachetul alimentar se acordă doar în cazul în care masa caldă nu poate să fie asigurată. Programul ar trebui să ajute la diminuarea abandonului școlar.