Prin obținerea avizului de oportunitate, s-a făcut primul pas pentru dotarea corpului de clădire cel mai recent construit de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.
„Am făcut primul pas pentru dotarea clădirii muzeu a Spitalului Louis Țurcanu, acel corp nou-nouț care zace nefolosit de ani buni și pentru care, în primăvară, am promis că voi face tot ceea ce îmi stă în putință să îl dotăm și să îl punem la dispoziția pacienților. Am vizitat în urmă cu câteva luni spitalul împreună cu ministrul Alexandru Rafila și am promis că vom obține fondurile necesare.
Copiii din Timișoara, și nu numai, pentru că Spitalul Louis Țurcanu a devenit de mulți ani o unitate sanitară regională, nu mai trebuie să fie tratați într-o clădire veche de peste 100 de ani. Părinții nu mai trebuie să se teamă că au nevoie de o investigație care nu poate fi făcută pentru că nu există aparatura necesară sau pentru că aceasta este depășită. Micuții nu mai trebuie să fie tratați în saloane aglomerate, în timp ce o clădire nou construită zace nefolosită de câțiva ani din cauza lipsei dotărilor, dar și a dezinteresului pe alocuri. Spitalul de Copii Louis Țurcanu va avea o infrastructură ultramodernă, cu aparatură de ultimă generație. Avem o clădire nouă, trebuie să o dotăm. Și o vom face!,
a transmis președintele ales al CJ Timiș, Alfred Simonis.
În același timp, potrivit lui Simonis, s-a obținut avizul și pentru reabilitarea, dotarea și extinderea Ambulatoriului. Se caută variante și pentru construirera un heliport pe noua clădire.
„Pentru că nu de puține ori viața unui copilaș poate depinde de câteva minute, iar transferul de la Spitalul Județean sau de la Aeroport Timișoara poate fi uneori extrem de complicat din cauza traficului din oraș.
Sănătatea va rămâne prioritară pentru mine. Lucrăm la Centrul de Mari Arși de la Spitalul Județean, vom ridica un nou corp de clădire tot acolo și ne apucăm de construirea Institutului Regional Oncologic Timișoara.”,
a mai transmis Alfred Simonis.