Baremul cu rezolvarea subiectelor la Limba română, la Bacalaureat 2021, va fi publicat pe edu.ro începând cu ora 15:00, a anunțat Ministerul Educației. Subiectele la limba română vor fi, de asemenea, disponibile pe site-ul Ministerului Educației, dar și pe www.digi24.ro, imediat ce acestea vor fi disponibile.
În baza baremului, candidații la Bacalaureat 2-21 își pot aprecia lucrarea și vor ști în linii mari la ce notă să se aștepte.
Examenul de Bacalaureat 2021 va continua marți, 29 iunie, cu proba obligatorie a profilului – probă scrisă -, pe 30 iunie cu proba la alegere, iar pe data de 1 iunie, limba maternă.
Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută, a declarat, miercuri seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Potrivit ministrului Educației, anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2021 doar 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă. Lor li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare. Interesul este, însă, scăzut.
„Raportat la totalul promoției curente (…) procentul este de 77%. (…) Mic. Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”, a spus ministrul, la TVR.
În plus, potrivit lui Cîmpeanu, anul trecut, nu doar procentual numărul elevilor înscriși la examenul de Bacalaureat a fost mai mare, ci și în valoare absolută. Și numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare anul trecut – peste 31.000, față de anul acesta – doar 19.520.
Întrebat cine sunt, în mod special, elevii care nu s-au mai înscris pentru a susține Bacalaureatul, Sorin Cîmpeanu a spus că a solicitat o analiză în acest sens.
„Am solicitat să facem o analiză pentru că rezultatul este foarte important. Cu siguranță cei care nu s-au înscris fie nu au dorit să se înscrie, au renunțat la educație, (…) după cum sunt și alții care au dorit susțină examenul de Bacalaureat, dar chiar dacă am flexibilizat încheierea mediilor (…) nu au reușit să își încheie situațiile școlare”, a mai spus Cîmeanu,
El a menționat că ar vrea să creadă că nu au fost cadre didactice care să nu fi dat note de trecere elevilor, tocmai pentru ca aceștia să nu intre în examenul de Bacalaureat.
Sursa: Digi24.ro