UVT participă la standul de promovare al României, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, din cadrul EXPO 2020 Dubai, care se desfășoară în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, cu participarea a 25 de milioane de vizitatori și a peste 190 de participanți oficiali.
Universitatea de Vest din Timișoara, prin UVT TV, a realizat un video de prezentare a orașului de pe Bega, care scoate în evidență dimensiunea culturală a Timișoarei. De asemenea, UVT este reprezentată de un grup de studenți ai Facultății de Muzică și Teatru – Lăpuște Dora, Bahnaru Eunice Iulia, Lázár Katalin, care vor susține o serie de concerte în cadrul pavilionului.
„EXPO 2020 Dubai este un eveniment de mare anvergură, de aceea este o oportunitate substanțială pentru România să își promoveze resursele naturale și culturale. UVT și-a asumat un rol activ în acest context, considerând că este o bună ocazie să promovăm Timișoara dintr-o perspectivă culturală, pentru că în anul 2023, când orașul nostru va fi Capitală Europeană a Culturii, Timișoara poate fi o destinație turistică nu doar pentru europeni, ci pentru vizitatori din întreaga lume”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.
Tema Expoziției 2020 Dubai „Connecting Minds, Creating the Future” exprimă o nevoie globală de colaborare pentru a inspira generațiile viitoare în a dezvolta parteneriate între organizații, sectoare de activitate și diverse locuri geografice, precum și pentru a se putea adresa mai bine nevoilor unei lumi în continuă schimbare.
Inspirat din echilibrul regăsit în ecosistemele naturale, New Nature, conceptul României la EXPO 2020 Dubai, își propune să prezinte ansamblul interrelațiilor dintre mediu, resurse, oameni și comunități care, interconectate, pot asigura o structură echilibrată, o dinamică ideală, o bună funcționare și noi oportunități pentru o dezvoltare sustenabilă: locală, regională și globală. Întreaga experiență din cadrul pavilionului reprezintă un demers strategic care îi va oferi vizitatorului un ansamblu de oportunități de conectare, prin instrumente digitale și aplicații mobile, la moștenirea culturală și naturală a României.