Acțiunile în instanță și scandalurile din jurul organigramelor Primăriei Timișoara, nu oprește actuala administrație din a propune încă una. O a treia organigramă s-ar afla pe ordinea de zi din luna ianuarie 2022 a Consiliului Local, susține consilierul local PSD, Radu Țoancă.
Consilierul local PSD, Radu Țoancă afirmă într-o postare pe pagina de Facebook faptul că administrația Fritz ar mai pregăti o organigramă pentru primărie. O a treia, în ciuda faptului că deja instituția funcționează după două paralele:
„În luna ianuarie se va afla pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara un proiect de HCL privind Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare pentru Aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara.Practic, este vorba despre un copy-paste al HCL 237 din 15 iunie 2021 – hotărâre contestată oficial atât de Curtea de Conturi, cât și de Tribunalul Timiș. Administrația Fritz a solicitat justiției să îi traducă din română în română o sentință judecătorească definitivă, conform căreia HCL 237 este suspendată dar, în mod evident, a fost trimisă la plimbare. În Raportul Curții de Conturi, la pagina 14, se menționează: “Ca urmare a atacării în instanță, prin Hotararea Tribunalului Timiș nr. 809 se suspendă executarea HCL 237/15.06.2021. În consecință, structura aflată în vigoare la data prezentului audit (5 noiembrie 2021) este cea reglementată de HCL 263/07.07.2020.“
Țoncă mai afirmă și că deja ar fi fost zeci de persoane angajate ilegal și că urmează un nou val de angajări, tot ilegale. Mai mult decât atât, documentele semnate de persoanele angajate ilegal, ar fi nule:
„(…)de 6 luni, anexele la proiectele de hotărâre de consiliu local sunt semnate haotic de direcțiile și serviciile de specialitate, cu vechile sau noile denumiri din cele 2 organigrame, în funcție de modul în care administrația Fritz se trezește în dimineața din ziua respectiva. Oricând, oricare dintre aceste hotărâri de consiliu local, în spatele cărora există referate și rapoarte de specialitate, asumate de direcții și servicii ilegale (ale noii organigrame), pot fi contestate și anulate. Mai mult, semnăturile funcționarilor publici angajați din luna iunie încoace sunt nule de drept, iar salariile încasate de aceștia trebuie returnate la bugetul local. La începutul anului 2022 se vor desfășura 22 de noi concursuri pe ambele organigrame, demers care este deja contestat și atacat de Sindicatul funcționarilor publici din Primaria Timișoara. Există, așadar, toate premisele ca oamenii care vor câștiga aceste concursuri controversate să se trezească șomeri în foarte scurt timp, evident, nu din vina lor, iar telenovela organigramelor din PMT să se prelungească mult timp, cu episoade în justiție, pană la terminarea mandatului actualului primar!”