În Timișoara se desființează 11 centre de permanență și rămân 6. În Lugoj, din 4 centre, rămâne unul. Se analizează posibilitatea deschiderii de centre de permanență în zone mai izolate din Timiș, în special în estul județului. Sunt câteva dintre măsurile luate de Prefectura Timiș.
La Nădrag s-ar putea înființa un centru de permanență în perioada imediat următoare. Există deja o cerere de la primărie în acest sens. Direcția de Sănătate Publică Timiș a realizat controlul, a precizat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.
„Se fac economii de 12 milioane de lei pe an. De când sunt prefect, mi-am făcut dușmani în rândul dezvoltatorilor imobiliari, în rândul școlilor de șoferi și a firmelor care se ocupă de înmatriculări. Acum e rândul medicilor din centrele de permanență, care vor fi deconectați de la bugetul de stat.”, a declarat prefectul Mihai Ritivoiu.
22 de centre de permanență din județ sunt în curs de reogranizare și sunt așteptate documente suplimentare de la reprezentanții lor. Cele care se desființează, nu vor mai funcționa începând cu 1 decembrie.
Județul Timiș avea cel mai mare număr de centre de permanență din țară, 47.