În această perioadă, ofertele de la Casa Rusu îți vin… mănușă. Ai tot ce vrei în magazin sau pe site, la un click distanță.
Pe lângă variata gamă de mobilier care îți îmbracă locuința, în magazin găsești și mii de produse home & deco, care ți-o personalizează. Ceasuri, rame foto, vaze de flori, obiecte de decor, tablouri – pe toate le poți avea într-o multitudine de stiluri, forme și culori. Este momentul să ieși din monotonie!
Decorațiunile sunt elemente care trebuie, obligatoriu, să se regăsească în casă. Un spațiu unde acestea lipsesc este unul trist, anost, impersonal. Cei de la pepanza.ro au identificat 7 principii de design, care te pot ajuta.
1. Elementul central – orice spațiu, indiferent că este dormitor, bucătărie sau living, are o piesă de mobilier sau un accesoriu decorativ în jurul căruia se construiește apoi întregul design. Poate să fie un fotoliu, un tablou abstract, o canapea sau draperiile frumos aranjate de la ferestre. Indiferent de alegere, scopul celorlalte decorațiuni va fi de a pune în valoare mai bine elementul central.
2. Echilibru și aliniere – pentru a crea o compoziție unitară, este important să distribui elementele în tot spațiul pe care îl ai de amenajat. Nu vei aglomera doar într-un colț al camerei toate obiectele, ci le vei așeza în funcție de proporționalitate
3. Contrast – fie că se realizează din culori, fie din forme, contrastul este cel mai puternic element de design. De obicei, se obține din nuanțe deschise alese pentru pereți, alături de unele mai închise ale obiectelor decorative și se potrivește perfect în decorarea caselor moderne.
4. Repetiția – de obicei, se spune că repetarea unifică și întărește un design. Dacă alegi o anumită culoare pentru un fotoliu, o poți folosi și pentru un alt obiect decorativ, precum o lampă sau o draperie.
5. Proporțiile – atât dimensiunea vizuală și greutatea elementelor dintr-o compoziție, cât și modul în care acestea se raportează între ele definesc proporția. Dimensionarea unui covor lângă un cadru de pat sau a unei oglinzi pe un perete sunt exemple de proporționalitate.
6. Mișcarea – toate componentele așezate într-un design trebuie să aibă o continuitate. Dacă privești camera în ansamblu și simți că ochiul tău se „blochează” pe un lucru, înseamnă că acesta este prea mare, prea îndrăzneț, ușor descentrat, nu are o culoare complementară sau pur și simplu nu se potrivește în povestea încăperii tale. Va trebui să revii la acel articol și să îl încadrezi altfel sau să îi creezi elemente de trecere către un alt obiect, astfel încât să se creeze senzația de armonie.
7. Spațiul alb – este numit și spațiul negativ și reprezintă zona aparent goală a design-ului, ce va rămâne așa pentru a sprijini contrastul. Dacă această arie este prea mică, decorul va fi aglomerat și greu de perceput.
În concluzie, decorarea casei trebuie să țină cont de aceste principii simple. În plus, design-ul diferă de artă prin faptul că trebuie să aibă un scop. Vizual, compoziția creată de obiectele de mobilier și decorațiuni sprijină ideea principală a acestuia, și anume îmbunătățirea funcționalității spațiului de locuit.
La Casa Rusu este foarte simplu să optezi pentru elemente care să rezoneze cu stilul tău și să îți completeze decorul căminului.