Administratie

„Artă” la Timișoara: balansoar ce trece printr-un gard, viral pe Internet

• Bookmarks: 2


O adevărată „operă de artă” a devenit virală pe Internet, în aceste zile.

Este vorba de un balansoar ce trece printr-un gard al Facultății de Mecanică din Timișoara. O fotografie cu această creație a fost distribuită de zeci de ori pe Facebook, internauții crezând că este vorba de o „investiție” de mântuială realizată de administrația Fritz.

Pe de altă parte, Răzvan Negrișanu, consilier local USR, a explicat că acest balansoar a fost amplasat în cadrul unui eveniment finanțat de Primăria Timișoara.

Mă bucur că obiectul respectiv a stârnit controverse pentru că este unul dintre obiectivele bienalei de arhitectură BETA de anul acesta, organizată de Ordinul Arhitecților din Timișoara, împreună cu Centrul de Proiecte al Primăriei: să vă provoace. Am ieșit dintre zidurile expoziționale și din sfera cunoscătorilor în spațiul public cu zeci de instalații, amplasate în diferite puncte publice ale orașului și unite printr-o linie galbenă, într-un traseu de 24 km. Expoziția în aer liber se numește “Orașul, bun comun”. Comun cu sensul de “al tuturor”, bunul fiind cunoașterea împărtășită cu toți aparținătorii urbei. Atenție, deci, la linia galbenă, pe care o veți întâlni peste tot în oraș, pentru că ea vă duce în afara cotidianului și vă invite să vă gândiți, să vă puneți întrebări și să experimentați”, a afirmat Răzvan Negrișanu.

Alesul local USR a mai precizat că această expoziție neconvențională nu este una în care se admiră „frumusețe”, ci pentru a se vedea un sens în obiectele prezentate.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
333 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *