Economic

Bani europeni pentru tineri: 25.000 euro pentru a-și deschide o afacere

• Bookmarks: 6


Sute de tineri din vestul țării sunt sprijiniți, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, să-și găsească un loc de muncă mai ușor. Astfel, aceștia pot participa la cursuri gratuite de formare profesională. Mai mult, cinci tineri au șansa să-și îndeplinească visul de a-și pune în practică ideea de afaceri.

Proiectul intitulat „Succes în carieră pentru TINERri” este derulat de către Asociația Inovatrium, un ONG din Timișoara, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș. Proiectul are o valoare de aproximativ un milion de euro, iar mai precis, în cadrul acestuia, 379 de tineri din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, se pot înscrie la cursuri gratuite de formare. Sunt eligibile persoanele care nu au un loc de muncă și nici nu sunt înscrise la vreo unitate de învățământ.

Mai mult, la absolvire, participanții primesc o subvenție cuprinsă între 200 și 1.800 lei. Inițiatorii proiectului și-au propus ca la finalul său, cel puțin 164 de tineri să-și găsească un loc de muncă. Totodată, cinci tineri vor primi câte 25.000 euro pentru a-și deschide propria afacere.

La sfârșitul săptămânii trecute, a fost organizată și o întâlnire informală la Timișoara, într-o cafenea din centrul orașului, în cadrul căreia persoanele curioase au putut afla mai multe informații despre facilitățile oferite în cadrul acestui proiect.

Rolul nostru în cadrul acestui proiect este de a-i identifica pe acești tineri care pot beneficia de cursuri gratuite de formare. Rata șomajului în județul Timiș este în scădere. Este un lucru bun pentru mediul economic, deoarece înseamnă că mediul economic funcționează. Angajatorii încearcă să-și găsească forță de muncă, dar, din păcate, este o criză acută de forță de muncă pentru că o parte dintre persoanele care-și caută un loc de muncă au plecat în străinătate, alții nu sunt calificați pentru activitățile pe care le solicită angajatorii”, a afirmat Florentin Lațcu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
175 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.