Administratie

Colterm are o nouă problemă: explozia prețului la curent

• Bookmarks: 5


Probleme fără sfârșit pentru compania Colterm.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, anunță că societatea de termoficare a orașului este afectată și de explozia prețului la curent.

În încercarea de a oferi o mână de ajutor companiei, Primăria Timișoara va aloca o nouă tranșă de bani, în următoarea ședință a Consiliului Local. Este vorba de o sumă care se ridică la 10,6 milioane de lei din bugetul local, banii urmând a fi folosiți pentru pregătirile pentru sezonul rece.

E o nouă tranșă de bani care va pleca spre compania de termoficare pentru suplimentarea stocurilor de cărbune și gaz pentru această iarnă. În plus, Colterm este afectat și de explozia prețului la curent. De la 1 septembrie, societățile de termoficare nu au mai fost incluse pe lista beneficiarilor de prețuri plafonate la energia electrică. Se fac demersuri din toate părțile – primari, parlamentari – pentru rezolvarea acestei probleme și societățile de termoficare să poată cumpăra energie la preț plafonat, pentru că furnizează un serviciu vital populației”, a declarat Dominic Fritz.

În ultimii doi ani, Colterm a primit subvenții în valoare de aproape 400 de milioane de lei.

Tot în cadrul acestei rectificări vor fi suplimentate sumele pentru salubritate stradală, cu 2.250.000 de lei, întreținerea spațiilor verzi – 1,5 milioane de lei, dotarea unităților de învățământ din Timișoara cu consumabile și plata utilităților – 1,8 milioane de lei și finanțarea competițiilor sportive la care vor participa elevii Liceului Banatul – 350.000 de lei.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
48 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.