Social

Criză de material plastic pentru tipărirea buletinelor

• Bookmarks: 1


Direcțiile de Evidență a Persoanelor din țară se confruntă cu o criză a materialului plastic necesar pentru eliberarea cărților de identitate.

Stocul de materiale pentru tipărit este aproape epuizat, astfel că instituțiile pot elibera doar două sau trei buletine pe zi.

La Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din Timişoara, în mod normal o carte de identitate se eliberează în patru-cinci zile, însă acum se aşteaptă aproximativ 30 de zile. Aceeași situație este valabilă și în cazul celor care plătesc taxa de urgenţă.

„Serviciul nostru acoperă peste 400.000 de locuitori, municipiul Timişoara şi 20 de comune. Suntem în situaţia în care nu putem tipări mai mult de două buletine pe zi. Nu este plastic, s-au verificat stocurile şi s-a constatat că acestea sunt limitate. Încă din luna ianuarie, cererile sunt soluţionate în 30 de zile de la data depunerii. Noi le eliberam chiar şi în cinci zile lucrătoare, eram printre puţinii din ţară care făceam asta”, spune Bogdan Sperneac, şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Timişoara.

Media zilnică de cereri depuse la Timişoara este de 200, cu tot cu solicitările de cărţi de identitate provizorie şi reşedinţe.

Sursa: Radiotimisoara.ro

comments icon0 comments
0 notes
105 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *