Social

Zoo Timișoara s-ar putea redeschide în 2023. Unde ajung animalele

• Bookmarks: 5


Primarul Dominic Fritz ar vrea ca Grădina Zoologică de la Pădurea Verde să fie redeschisă în anul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. Dar să fie un spațiu sigur și în care vizitatorii să poată să interacționeze cu „gazdele”. Animalele de la Zoo încă își caută casă, la trei luni de la închiderea Zoo.

Grădina Zoologică Timișoara a fost închisă în 27 noiembrie 2020, după un anunț al primarului Dominic Fritz, care spunea că în spațiul de la Pădurea Verde nu s-au mai făcut investiții de ani buni și că îngrijirea animalelor nu este la standarde europene.

Decizia lui Fritz venea la câteva zile de când au fost făcute publice câteva fotografii cu un cerb bolnav. La Zoo Timișoara au murit, în septembrie 2020, toți cangurii, după ce au fost mușcați de trei câini maidanezi.

Tot acolo a murit, în 2013, și o zebră adusă de fosta administrație, care s-a înecat în heleșteul aflat nu departe de habitat. Zebra evadase cu scurt timp înainte, chiar în timp ce fostul primar Nicolae Robu se lăuda cu achiziția în fața jurnaliștilor. Reprezentanții primăriei spuneau atunci că animalul a avut un comportament agresiv, iar doi șefi din primărie au sărit după el în lac să îl salveze, dar fără succes. O altă zebră a murit la Zoo Timișoara în septembrie 2016. Decesul a fost subit, din cauza unei boli violente, spuneau atunci cei din primărie.

„E foarte clar că situația la Zoo nu mai putea să rămână așa. Știți foarte bine că am luat decizia să închidem Grădina Zoo până când avem un concept de dezvoltare foarte clar, până putem să facem investiții majore, până putem avea o grădină în care diversificarea este prioritate, o grădină în care animalele și bunăstarea lor sunt pe primul loc”, ne-a declarat acum primarul Timișoarei.

Timișorenii care vor să facă o vizită la o grădină zoologică pot să meargă într-o plimbare până la Reșița. Detalii despre Zoo Reșița, AICI!

Mai multe detalii pe tion.ro

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
94 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *