Doi arheologi de la Muzeul Național al Banatului au susținut elevilor de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, o oră de osteologie umană. Elevii din clasele a VII-a au avut ocazia să completeze lecțiile teoretice cu o experiență practică inedită, spun reprezentanții instituției de cultură.
La invitația profesorului de biologie, Adrian Balog, de la Liceul Teoretic „Nikolau Lenau” din Timișoara, doi dintre arheologii Muzeului Național al Banatului au susținut acolo o lecție inedită.
„Colegii noștri, Ionela Rădac și Ștefan Popa, au avut privilegiul de a susține o lecție de osteologie umană pentru elevii din clasele a VII-a A și B.
Structura scheletului uman este una fascinantă, un adevărat mister ce adăpostește dovezi ale modului în care ne desfășurăm viața. Oasele noastre, niște adevărate „mărturii” ale existenței noastre, ascund povești și secrete pe care le-am căutat să le descoperim alături de acești tineri curioși.
Atelierul a reprezentat o oportunitate minunată de a completa lecțiile teoretice despre anatomia sistemului locomotor din programa școlară cu o experiență practică inedită. Împreună, au explorat scheletul uman, analizând fiecare os în parte, și au descoperit detalii surprinzătoare despre funcționarea corpului nostru. Cu ajutorul resturilor osteologice umane descoperite în siturile arheologice, putem înțelege mai bine „secretele” oamenilor din trecut și modul în care aceștia au trăit.”, au precizat reprezentanții Muzeului Național al Banatului.
sursa foto: MNaB/Facebook