Social

Depunerea de coroane de 1 Decembrie se mută!

• Bookmarks: 4


Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu a schimbat locul ceremoniei militare cu depunere de coroane, organizată de 1 Decembrie. Ceremonia de depunere de coroane se va face la Monumentul Eroilor Revoluţiei din cadrul Cimitirului Eroilor, și nu în Parcul Scudier, ca până acum.

„Am decis să schimb locul ceremoniei militare cu depuneri de coroane din 01 Decembrie.”, a anunțat Ritivoiu pe pagina de Facebook.

„Actualul Parc Scudier s-a numit Parcul Stalin în primii ani de după război. Monumentul Soldatului Sovietic, ridicat în acei ani, a fost redenumit Monumentul Ostaşului Român după Revoluţie. Chiar şi uniformele reproduse pe statuie sunt ale Armatei Roşii.

În contextul agresiunii Rusiei din Ucraina, consider că e mai bine ca ceremonia de depunere de coroane să se facă la Monumentul Eroilor Revoluţiei din cadrul Cimitirului Eroilor. Aşa cum nu poţi scoate comunismul din Casa Scânteii, e bine să mai treacă timp peste monumentul din Parcul Scudier. Timpul le vindecă pe toate.”, a mai precizat acesta.

Restul ceremoniei militare şi religioase, cu defilarea detaşamentelor şi a tehnicii, precum şi oficierea servicului religios, vor avea loc la locul iniţial, Catedrala Mitropolitană.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
41 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *